Een whiteboard animatie nodig? Kom erachter waarom en hoe het werkt
377
page-template-default,page,page-id-377,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Whiteboard animatie

Een animatie is niets anders dan snel achter elkaar afgespeelde beelden die een verhaal laten zien. Animaties kom je tegen in erg veel soorten en maten. Afhankelijk van je doelgroep en het product of de dienst die je aanbiedt, kan je een animatie type kiezen. Je kan de animatie vervolgens inzetten voor verschillende doeleindes. Denk hierbij aan het informeren van de klant over jouw product, het laten zien hoe een product gemaakt wordt of mensen laten zien wat de missie en visie zijn van jouw bedrijf.

Hoe werkt een whiteboard animatie?

Een type animatie die veel wordt ingezet, is de zogenaamde whiteboard animatie. De whiteboard animatie is ideaal om jouw verhaal op een mooie en duidelijke manier tot leven te wekken. Het werkt eigenlijk vrij simpel. We beginnen met het schrijven van een script. In dit script staat de hele animatie uitgeschreven. Welke tekst er wordt gebruikt, welke figuren erin voorkomen, welke muziek er wordt gebruikt; alle details kan je hier vinden. Vervolgens wordt aan de hand van het script de animatie gemaakt.

a

Een whiteboard animatie wordt ook echt gemaakt met een whiteboard. Met een stift worden en er tekeningen en/of teksten aangebracht op een whiteboard. Terwijl de tekeningen en tekst worden geschreven, hangt er een camera boven die alles filmt. Dit zorgt voor een leuk effect, je kan live zien hoe het script tot leven komt. Uiteindelijk wordt het gefilmde materiaal versneld afgespeeld. 

a

Om de animatie helemaal af te maken, is er vervolgens een professionele voice-over die jouw tekst gaat inspreken. Misschien nog een muziekje erbij als je dat wilt en je unieke en professionele animatie is helemaal af. 

a

Waarom een whiteboard animatie?

Whiteboard animaties zijn zo populair omdat er heel veel mogelijkheden zijn. Voor de klant is het erg leuk om naar te kijken, er gebeurt altijd wel wat op het scherm. Je weet niet wat de hand gaat tekenen of schrijven. Hierdoor blijven mensen vaak ook kijken naar een whiteboard animatie, ze zijn benieuwd wat er op het whiteboard wordt getekend. 

a

Ook kan een whiteboard animatie perfect worden afgesteld op jouw wensen. Voor elke doelgroep kunnen wij bij Animatie Bedrijfsfilm een passende whiteboard animatie maken.

Interesse in een animatie? Vraag vrijblijvend een prijs op!

Info@logo3d.nl
010-3400551
KVK nummer : 60820403
BTW nummer :NL136648423b03
Stylemarketing
Coolsingel 120 3011AG Rotterdam