Waarom een animatie video van 60 seconde? - Wilt u ook de ultieme Animatiefilm voor uw bedrijf?
274
page-template-default,page,page-id-274,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Waarom een animatie video van 60 seconde?

Waarom een animatie video van 60 seconde het beste is.

Heb jij een boodschap die je over wilt brengen op de groot publiek? Of wil je bijvoorbeeld meer mensen kennis laten maken met uw bedrijf? Dan kan een filmpje op sociale media een goede uitkomst zijn! Wanneer je zoveel mogelijk kijkers wilt kun je het beste kiezen voor een animatie video van 60 seconden. Waarom dit zo is, en waar je nog meer op moet letten bij het creëren van een goede animatie video, leggen we uit in deze korte blog.

Stel, je bent aan het scrollen op social media en je komt een animatiefilmpje tegen. Een van de eerste dingen die je waarschijnlijk zult doen is checken hoe lang het duurt. De meeste mensen scrollen direct door wanneer een filmpje langer dan een paar minuten is. Wanneer een animatie echter rond de 60 seconden is, zal vrijwel iedereen blijven kijken. Video’s die vaker (bijna) worden uitgekeken worden bovendien vaker geplaatst door sociale media sites. Het is voor jou als bedrijf dus van belang dat jij je boodschap binnen 60 seconden over kunt brengen!

Om je publiek voor 60 seconden geïnteresseerd te houden in je animatie video is het belangrijk om te focussen op één onderwerp. Bouw de hele animatie op rond een bepaalde boodschap die je over wilt brengen. Wanneer je in zo’n korte tijd meerdere boodschappen probeert te communiceren, zullen veel mensen weer afhaken. Wees specifiek en duidelijk. Dat is fijn voor de kijker, maar ook voor jou. Zo is het immers veel makkelijker om je filmpje voor te bereiden. Het is daarnaast belangrijk dat de boodschap van de video snel naar voren komt. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen in de eerste drie seconden van een video besluiten of ze het filmpje af willen kijken of niet. Zorg dus voor een pakkend begin van je animatie video en begin niet met een logo, muziekje, introductie of lange tekst. 

Het grote voordeel van een animatie video is bovendien dat je veel informatie kwijt kunt in de graphics en animaties. Op deze manier kun je wel veel informatie geven, zonder dat de video saai wordt voor de kijkers. Laat bovendien de algemene informatie over je bedrijf achterwege en probeer de tekst aan te leveren in ‘hapklare brokken’. Als je wilt dat mensen blijven hangen, moet je koste wat het kost een informatie-overload zien te voorkomen. Muziek zorgt er ook voor dat mensen blijven kijken. 

Ten slotte is het heel belangrijk om van te voren duidelijk te hebben wie je doelgroep is. Waarom is deze groep geïnteresseerd in jouw video? Houd deze doelgroep in gedachten bij het ontwerpen van je video. Wat weet de doelgroep wel en wat niet? En bovendien, wat is voor deze doelgroep van belang? Is het belangrijk dat mensen zich in jouw video voorstellen of is dit niet interessant? Deze mensen willen meer over jou te weten komen, zijn in een van je producten geïnteresseerd of willen algemene informatie. Laat, ook voor de klantvriendelijkheid, dus overbodige informatie achterwege.